21 Haziran 2011 Salı

Alevi örgütleri "utanç müzesi"nde ısrarlı

Alevi örgütleri ortak bir açıklama yaparak "Madımak Oteli utanç müzesi olana kadar Sivas'tayız" dediler.
   

33 aydınımızın öldürüldüğü Sivas katliamının yıldönümü olan 2 Temmuz gününe yaklaşılırken, Alevi örgütleri katliamın yapıldığı Madımak Oteli'nin "utanç müzesi" olması talebiyle yürüttükleri mücadeleyi yükseltiyorlar. Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu (AABK), Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi (PSAKD), Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezi (AKD) ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Merkezi (HBVAKV) ortak bir açıklama yaparak "Madımak Oteli Utanç Müzesi olana kadar Sivas’tayız" dediler.
Sivas katliamının 18'inci yıldönümü yaklaşırken, Alevi örgütleri ortak eylemlilik kararı aldı. 5 Alevi örgütü adına yapılan açıklamada Aleviler olarak 18 yıldır iki ısrarlarının devam ettiği belirtilerek, "Birinci ısrarımız, bir kez daha böylesine katliamlar olmasın diye “Madımak Oteli’nin utanç müzesine dönüştürülmesi” talebimizdir! İkinci ısrarımız ise; Dönemin siyasi sorumlularının ve katliam davası “firarileri”nin yakalanıp yargı önüne çıkartılmalarıdır!Süleyman Demirel, Tansu Çiller, Doğan Güreş gibi dönemin siyasi sorumluları ve katliamın asıl planlayıcıları mutlaka yargı önüne çıkartılmalıdır. Yine yaşadıkları şehirler ve adresler bilinmesine rağmen, her nasılsa 18 yıldır yakalanmayan (!) Sivas katliam davasının Fransa’da yaşayan sanığı Cafer Erçakmak  veya Almanya’da yaşayan sanığı Muhammed Nuh Kılıç gibi bir çok önemli sanığı da derhal yakalanıp Türkiye’ye iade edilmeli ve yargılanmaları sağlanmalıdır" denildi.
AKP iktidarının bunları yapacağına, katliamı zaman zaman "Ergenekon efsaneleriyle", zaman zaman da bir çok iktidar yanlısı gazetenin manşetine yansıdığı gibi "PKK yaptı" yalanlarıyla hasır altı etmeye çalıştığı belirtilen açıklamada, "Alevi hareketinin, Sivas katliamında yitirdiğimiz canlarımızın ailelerinin ve Türkiye demokrasi güçlerinin ısrarlı ve kararlı mücadeleleri sonucu, siyasi iktidar, önce katliamın altındaki kebap lokantası kapattırmak, arkasından da Madımak Oteli kamulaştırmak zorunda kaldı. Kebap salonunun kapatılması ve otelin kamulaştırılması doğru hamleler olsa da, siyasi iktidar “bu tür katliamlar bir daha olmasın diye Madımak Oteli utanç müzesi olmalıdır” talebimizi yok sayarak, işlenmiş olan insanlık suçunu belleklerden silmek için oteli “Bilim ve Kültür Merkezi”ne dönüştürmek istiyor!" ifadeleri kullanıldı.
AKP'ye Madımak Oteli’ni “Bilim ve Kültür Merkezi”ne çevirmeye yönelik "beyhude çabadan" vazgeçme çağrısı yapılan açıklamada, "Türkiye’nin yok olmaya yüz tutmuş vicdanına da bir kez daha sesleniyoruz: Bu ülke hepimizin ülkesi. Bu ülkede yaşayan her kültür, her inanç, her kimlik bizlerin ortak zenginliğidir. Madımak Oteli’nin utanç müzesi yapılması bu zenginliğimizi azaltmaz, tersine artırır! Bu nedenle Sivas katliamının 18. yılında eğer her yıldan daha da güçlü olarak Sivas’ta Madımak önünde olursak, gücümüz, Madımak’ın müze olma talebinin hayata geçmesine de zemin hazırlamış oluruz!" denildi.
5 örgüt 2 Temmuz Cumartesi günü Sivas'ta Madımak Oteli önünde buluşacaklarını bildirdi.
(soL - Haber Merkezi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder